Chantal en Remco hebben de goedlopende zaak Vonk & Vloer Interieurspecialisten Amstelveen overgenomen sinds 1 januari 2018.
Het toonaangevende interieurbedrijf Vonk & Vloer uit Amstelveen bestaat al meer dan 30 jaar en de heer Vonk (oprichter) heeft in Remco van der Aar de geschikte bedrijfsopvolger gevonden. De onderneming wordt met terugwerkende kracht per 1-1-2018 overgenomen en presteert in 2018 boven prognose.

Vonk & Vloer

Al sinds 1984 is Vonk en Vloer een begrip in Amstelveen. De interieurspecialist is bij menig Amstelvener wel bekend, zo ook de oude eigenaar, Ton Vonk. Na vele jaren in de winkel, geeft meneer Vonk het management door aan een nieuwe eigenaar. De kandidaat die Ton op het oog had, moest ervaring in de sector hebben én in staat zijn om het familiebedrijf te blijven runnen. Hij wilde graag dat zijn succesvolle en groeiende bedrijf zou worden voortgezet.

Remco & Chantal

Remco, op dat moment nog bedrijfsleider, is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een bekend gezicht bij vaste klanten en leveranciers. Als mede-eindverantwoordelijke van de zaak was hij al nauw bij de bedrijfsvoering betrokken. Al snel blijkt waarom. Zijn passie voor vloeren komt namelijk niet uit de lucht vallen. “Als kleine jongen ging ik al mee met mijn vader om te stofferen. Ik vond het meteen een fantastisch vak.”

Samen met zijn partner Chantal de Laat heeft hij nu als manager de eerste maand er op zitten. ‘’Het ging erg goed, hoewel het wel erg druk voor ons is geweest. Het gaat nu allemaal erg snel,’’ geeft hij toe. ‘’Doordat ik veel ervaring heb in het veld begrijp ik de zaak goed. Ik heb hier vijf jaar gewerkt. Daarvoor ook als ZZP’er, als monteur, als stoffeerder. Ik ben ontzettend blij dat ik dit bedrijf kan laten groeien en doorontwikkelen. Daarom zijn we het Vonk en Vloer nu aan het moderniseren en springen we in op nieuwe marktontwikkelingen.”

Moderniseren

Remco is niet alleen druk bezig met het managen van de winkel, maar ook met het bedenken van manieren om de winkel te updaten en te moderniseren. ‘’We willen graag een jonger publiek bij de zaak betrekken. Daar hebben we verschillende manieren voor. We hebben een nieuw logo (op deze nieuwe website reeds toegepast) en we hebben er voor gekozen om de voorkant van de winkel aan te passen.’’ Het logo hoort bij de nieuwe designstijl waar Vonk en Vloer mee wil gaan werken. Ook de binnenkant van de winkel krijgt een verassende aanpassing; de showroom wordt in de loop der tijd onder handen genomen. Zo wil Remco stapje voor stapje een groot deel van de winkel aanpassen.

Reputatie

Aan de andere kant wil hij veel hetzelfde houden zoals het nu is. ‘’Klanten merken er nu nog weinig van dat er een nieuwe eigenaar is. Logisch, want Vonk & Vloer heeft het de afgelopen jaren goed gedaan. Het heeft een reputatie opgebouwd waardoor veel mensen in Amstelveen de winkel kennen.’’
De wisseling van de wacht is niet van de een op de andere dag gedaan. Remco en Chantal hebben er een lange tijd over nagedacht of ze de winkel wel wilden over te nemen. Uiteindelijk zijn ze ervoor gegaan. ‘’We hebben toen adviseurs ingeschakeld, mensen die ons bij het proces konden begeleiden. Zo zijn we tot een overname gekomen.’’

Nieuwe huisstijl

Vonk & Vloer ondergaat de komende tijd dus veranderingen te beginnen met het nieuwe logo, een nieuwe website, de gevel van het pand en de bussen. Later komen daar dus nog een aantal vernieuwingen bij. Maar er blijft ook een aantal dingen hetzelfde. Door een ervaren nieuwe eigenaar die veel van het veld afweet, lijkt een nieuwe toekomst voor Vonk en Vloer dus gewaarborgd.

Meer Luxaflex!

Luxaflex dealer van het jaar!

Vonk & Vloer is door Luxaflex® uitgeroepen tot Inspiration Dealer van het Jaar 2019 voor de regio Amstelveen. Het gedreven ondernemerschap, het onderbouwde advies en het persoonlijke klantcontact zijn de voornaamste redenen geweest om de interieurspecialist te bekronen.
Meer Luxaflex!

PERSBERICHT

Hardinxveld-Giessendam, februari 2019 – Traditiegetrouw kiest Luxaflex® in het voorjaar de ‘Dealers van het Jaar’. Deze titel wordt verleend aan Luxaflex® Inspiration dealers die het merk Luxaflex® uitmuntend voor het voetlicht brengen bij hun klanten en zich onderscheiden op het gebied van advies, service, marketing en klantgerichtheid.

Omdat Luxaflex® sterk gelooft in “local heroes”, ondernemers die de regio waarin ze actief zijn kennen als hun broekzak en daardoor optimaal in kunnen spelen op de behoeftes en wensen van hun afnemers, worden de titels regionaal verleend.

Vonk & Vloer is uitgeroepen tot Inspiration dealer van het jaar voor de regio Amstelveen.  Het gedreven ondernemerschap van Vonk & Vloer het onderbouwde advies en het persoonlijke klantcontact zijn, naast een positieve en open relatie met leverancier Luxaflex Nederland, de voornaamste redenen geweest om Vonk & Vloer te kronen tot Luxaflex® Inspiration dealer van het jaar.

Luxaflex® Inspiration Dealers beschikken over een totaalpresentatie van de verschillende Luxaflex® raambekledingsproducten. Inspiration dealers zijn geïnformeerd over het volledige gamma van Luxaflex® producten en adviseren bij een keuze “op maat”. Meet- en montageservice is in het algemeen beschikbaar.