Desso

Desso

Desso heeft vele tapijtcollecties met de meest uiteenlopende kleuren en structuren. Er worden diverse synthetische garens toegepast voor de productie van tapijt, zoals polyamide, polyacryl, polyester en polypropyleen, maar DESSO Tapijt wordt veelal van polyamide gemaakt. Het is niet alleen sterk, maar ook lichtecht, elastisch en antistatisch. Bovendien brandt het niet gemakkelijk, wat de veiligheid natuurlijk ten goede komt.Naast tapijt gemaakt van synthetische garens heeft DESSO ook een uitgebreide collectie van wollen tapijten in haar assortiment. Van nature is wol veerkrachtig, elastisch, vuilwerend, zelfdovend en isolerend. Het kan antistatisch worden gemaakt, maar is bij een goede luchtvochtigheid van nature antistatisch.

Tapijt & Frisse lucht

Een gezonder binnenklimaat

Twee derde van ons leven brengen we binnen door. De kwaliteit van het binnenklimaat is daarom zeer belangrijk en bepalend voor onze gezondheid. Voor velen onbekend, is dat er overal in huis kleine stofdeeltjes rondzweven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat er 50% minder fijne stofdeeltjes rondzweven in ruimtes met zachte vloerbedekking, dan in ruimtes met een harde vloer, als laminaat of een vinylvloer. Deze stofdeeltjes bepalen de kwaliteit van de lucht in uw woonhuis waarin de luchtkwaliteit vaak verre van optimaal is. Met alle gezondheidsrisico's van dien.

Fijne stofdeeltjes

Fijne stofdeeltjes zijn erg klein en met het blote oog niet waarneembaar. Via de luchtwegen komen ze direct de longen binnen en verhogen de kans op allergieën en astmatische klachten. Daarnaast zijn fijne stofdeeltjes een belangrijke oorzaak van klachten aan de luchtwegen bij kleine kinderen. Een hoge concentratie fijne stofdeeltjes in de lucht is dus schadelijk voor uw gezondheid en die van uw huisgenoten.

Ons tapijt zorgt voor een gezonder binnenklimaat

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zorgt zachte vloerbedekking voor een schonere lucht dan een harde vloer. Bij harde vloeren blijven fijne stofdeeltjes opdwarrelen bij elke beweging en luchtstroom, terwijl zachte vloerbedekking in staat is om deze fijne deeltjes uit de lucht te filteren en vast te houden. Hierdoor komen er veel minder fijne stofdeeltjes in de luchtwegen terecht, tot wel twee keer lager (onderzocht*) dan in ruimtes met harde vloeren

Meer informatie over Desso tapijt?

Wilt u informatie over Desso tapijt aanvragen,
klik dan op onze knop contact.

Meer weten?

Share

Berichten zijn gesloten