Parket

Parket vloeren strak, modern of een klassiek uiterlijk?

Een parket vloer is gemaakt van hout (diverse soorten) dat op een speciale manier wordt geschuurd, gefreesd, gezaagd en gedroogd. De oppervlakte wordt geschuurd en vervolgens met een impregneer en aflak gelakt. Ook kan een parket in de was worden gezet en zelfs in de olie. Iedere techniek heeft zijn eigenschappen m.b.t. onderhoud en aanzicht.

Doordat hout snel de kamertemperatuur aanneemt is een parketvloer niet koud maar voelt een parketvloer in de regel lekker warm aan.

Bij parket onderscheiden we massiefparket (traditioneel) en lamelparket (kant en klaar). Lamel parket is opgebouwd uit diverse lagen en is kant en klaar zodat het niet meer hoeft te worden afgelakt. Massiefparket bestaat uit massieve vloerdelen met een dikte van 6 mm tot zelf 24 mm. Deze soort wordt in een bepaald patroon gelegd en vervolgens geschuurd en afgewerkt. Het voordeel van massiefparket is dat het praktisch onverslijtbaar is en langdurig meegaat.

Verouderd Traditioneel Parket
Oud ogende vloeren zijn momenteel niet voor niets erg populair. Door de authentieke uitstraling ontstaat een warme, sfeervolle vloer, de perfecte basis is voor een smaakvolle inrichting. De meeste verouderde vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Dat komt de warme sfeer nog beter ten goede. Verouderde vloeren zijn er in diverse uitvoeringen en gradaties, elk met een uniek, ambachtelijk verouderingsproces:

Geschuurd verouderd Parket
Dit parket wordt altijd geschuurd tijdens het productieproces. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig oppervlak, waarbij de houtnerfstructuur minder duidelijk zichtbaar is. Hierdoor is de vloer egaal van kleur en structuur. Dit geeft een rustige, traditionele sfeer.

Geschaafd verouderd Parket
Deze vloeren worden altijd geschaafd. Hierdoor wordt de oppervlakte van het hout opener en kan de olie dieper in het hout komen op de zachtere delen en minder diep op de hardere delen. De houtstructuur komt meer naar voren, zodat een mooi samenspel van houtnerf en kleur ontstaat. Deze authentieke uitstraling geeft een warme basis aan het interieur.

Geborsteld verouderd Parket
Bij deze geborstelde vloeren wordt in een borstelproces het houtoppervlak “afgeborsteld”, waardoor het zachtere hout meer wordt verwijderd dan de harde structuur. Hierdoor komen de houtnerven veel duidelijker naar voren. De vloer krijgt een robuust uiterlijk. De randen van de vloeren zijn echter niet beschadigd en blijven strak.

Wij leveren alle toonaangevende merken

Meer informatie over Parket

U kunt contact met ons opnemen via de knop contact.

Share

Berichten zijn gesloten