Traditioneel Parket!

Voor ons betekent écht parket het creëren van een tijdloze, natuurlijke vloer. Praktisch elke gewenste houtsoort, legmethode of stijl is mogelijk in elk formaat.

Welk Parket? Er zijn zoveel verschillende soorten!

U kunt traditioneel of verouderd parket aanschaffen. Gelegd in Visgraat, Hongaarse of Weense Punt, dubbele Visgraat of Blokpatroon of zels een volledig zelf verzonnen patroon. Er zijn wel meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Verouderd Parket

Om verouderd parket te verkrijgen wordt het hout getrommeld en / of gekastijd, en daarmee bewust beschadigd. Vervolgens wordt het hout verder bewerkt. Na dit proces is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van parket dat honderden jaren oud is. Deze uitstraling dankt het aan de levendige structuur, nerf tekeningen en noesten, die u als het ware de geschiedenis van de boom vertellen. Over het algemeen wordt eikenhout als basis gebruikt. Door een uniek proces van stomen, zwaar borstelen en het hout te voorzien van mooie old patine kleuren, ontstaat een zeer fraai resultaat.

Prachtig in de slaapkamer: Visgraat Parket!

Meest verkocht Tapis parket

De meest traditionele parketvloer. Tapis betekent op z’n Frans gezegd Tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 10 mm dik en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm.) als een “houttapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd.

Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen.

  • Visgraat of dubbele visgraat

  • Blokken of Sterren

  • Hongaarse of Weense punt

  • etc…

Planken parket, in vele kleuren!

Vloerverwarming en Parket?

Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Vraag naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.

Bleke vloeren (maple, beuken, guatambu, essen)
Wanneer u een donker geverfde ruimte heeft die wel wat lichter mag ogen, kunt u kiezen voor een blekere vloer. Bleke vloeren reflecteren licht. Hierdoor maakt u de ruimte lichter en bovendien optisch groter.

Donkere vloeren (Wengé, Panga Panga, Sucupira, Basralocus etc.)
Donkere vloeren zijn de ideale basis om contrasten te creëren. Ze doen het perfect in combinatie met muren in een lichte kleur of met andere donkere kleuren die als accent of accessoire gebruikt zijn.

Krijg een impressie van de vele mogelijkheden van Parket!

Bekijk ons lookbook!
Bekijk ons lookbook!