KARPETTEN

Modern of klassiek, hoogpolig of vlak

In onze filiaal hebben wij een collectie karpetten in wol en synthetisch. Van klassiek tot modern en voor ieders budget. Ook hebben we fotoboeken waar u uit kunt bestellen.

Technieken karpet

Axminster geweven, getuft, handgeknoopt, handgeweven en handgetuft zijn de technieken waarmee gewerkt wordt.

Nieuw karpet of vloerkleed?

Er valt heel wat te kiezen bij Vonk & Vloer Amstelveen

Wij leveren  alle toonaangevende merken Karpetten zoals, Brink & Campman, Louis de Poortere, Osta, Mart Visser!

Praktische voordelen van een Karpet:

  • Zo dempt tapijt al te schrille geluiden; ideaal voor mensen die houden van rust.
  • In de woon- en slaapkamer tellen vooral de warmte-isolerende eigenschappen.
  • Mogelijkheid om van een grote ruimte bepaalde secties te creeren, zoals bijvoorbeeld een zithoek of eethoek .

Ontdek het plezier en gemak van een vloerkleed!

Wat zou uw keuze zijn?

Mart Visser Carpets?

Mart Visser-tapijt- kleed-prosper_turquise

De Nederlandse vloerkledenfabrikant Karpi presenteert in samenwerking met couturier Mart Visser een nieuwe collectie vloerkleden. Onder het label ‘Mart Visser Carpets’ wordt een keuze geboden uit 8 soorten karpetten. Een serie abstracte schilderijen van de kunstenaar vormde de basis voor de designs. De betaalbare en handgemaakte vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, uni of met print.

Modeontwerper Mart Visser heeft met het maken van schilderijen, sculpturen en installaties al acht jaar een tweede grote passie. Dit Artwork was voor Karpi de aanleiding om Mart te benaderen voor het ontwikkelen van een eigen collectie vloerkleden. In zijn atelier in Zuid-Frankrijk is hij puur intuïtief gaan experimenteren met structuren, reliëf, kleurverloop en veroudering. Het resultaat is een collectie unieke kleden.

Mart Visser: “Meestal schilder ik ruige en abstracte hoofden die contrasteren met de modernistische en fijne belijning van mijn Haute Couture ontwerpen. Voor de ‘Mart Visser Carpets’ zijn het kleurenpalet en de dynamische diversiteit aan materialen de enige overlappingen met mijn couture collecties. Daarbij kenmerken de designs zich door hoogte- en laagte-contrasten in ton-sur-ton of juist contrastrijke kleurcombinaties.”

Brink & Campman karpet?

Brink & Campman produceert al sinds 1897 kwalitatief hoogwaardige vloerkleden. De combinatie van meer dan 100 jaar ervaring, vakmanschap en voortdurende productieontwikkeling maakt dat Brink & Campman een begrip is in binnen- en buitenland. In onze fabriek in Lichtenvoorde worden middels oude ambachten, moderne vloerkleden vervaardigd. Alle vloerkleden van Brink & Campman zijn ontstaan in onze eigen design studio. Beginnend met een mooi garen, geïnspireerd door trends of gefascineerd door de mogelijkheden van een techniek, ontwikkelen onze designers de unieke kleden in onze collectie. ‘Made in Holland’ is de titel die we dan ook met trots voeren voor de Brink & Campman collectie. Ieder najaar wordt de nieuwe Brink & Campman collectie gelanceerd met daarin nieuwigheden in allerlei kwaliteiten.

Brink & Campman heeft vele merken vloerkleden: Bluebellgray, Harlequin, Sanderson, Scion Living, Morris & Co., Ted Baker, Wedgewood Home.

Louis de Poortere?

louis de porrtere mad-men-new-york-fall-8879

De subtiele mengeling van Oosterse elementen met een Westers tintje is altijd al een kenmerk geweest van de filosofie van Louis De Poortere.

In de “Vintage Collection” worden die Oosterse en Westerse motieven samen verweven tot een patchwork met enkele effecten van slijtage. De riante kleurcombinaties dragen bij tot de flair van moderne interieurs.

Franse Savonnerie , Perzische bloemmotieven en opnieuw de patchworks, dit keer uitgewerkt in Scandinavische pastelkleuren , dat is de “Cameo Collection”.

De vintage effecten van vervagende dessins zijn de hedendaagse interpretatie van oude klassiekers. De “Fading World Collection” is hiervan de perfecte uiting.

Louis de Poortere voert de volgende collecties: Antiquarian Collectie, Uyuni collectie, Atlantic Collectie, Fading World Collectie, Khayma Collectie, Mad Men Collectie, Sari Collectie, Vintage Collectie, W- collectie.

Naar contact

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met ons vakkundig winkel personeel.
Naar contact